Lidingösnuset

Hej!

Vad roligt att du är nyfiken på Stingfree. Vårt tobaksfria snus med patenterat skydd för tandköttet finns nu att köpa under en begränsad tid hos Torsviks Tobak och Frejs Kvartersbutik i Lidingö Centrum.Sting Free AB- Vår historia

Bengt Wiberg arbetade i 15 år som ekonomichef för Barn & Utbildningsförvaltningen i Lidingö Stad, innan han gick i tidig pension. Kort därefter så beordrade hans tandläkare honom att sluta snusa eftersom han hade fått skador på sitt tandkött. Bengt fick då en snilleblixt och började experimentera med att sätta olika sorters plåster på tandköttssidan av prillorna. Till hans glädje slutade det att svida på tandköttet men smak och nikotinupplevelse fanns kvar, Stingfree-tekniken var född!  


Sedan dess har Bengt tillsammans med sin äldsta son Daniel (nuvarande vd för Sting Free AB) patenterat tekniken i Sverige och USA och har 2022 fått godkännande för patentering i hela Europa. Istället för plåster finns nu en industriell metod för applicera skyddet direkt på snuspåsen och Sting Free AB har blivit ett aktiebolag där majoriteten av aktieägarna är Lidingöbor. Bland aktieägarna finns även Curt Enzell, uppfinnaren av portionssnuset på 60-talet, som hyllat Bengts ide som en fantastisk vidareutveckling av hans idé. 2022 gjorde bolaget även en nyemission och då blev fastighetsmagnaten Erik Selin näst största ägare i Sting Free AB.


Den 16/12/2022 var det äntligen världspremiär för Stingfree tobaksfritt snus på Torsviks Tobak och Frejs Kvartersbutik i Lidingö Centrum, bara ett stenkast ifrån där allt en gång började. Tidigt 2023 startar e-handelsförsäljning till hela Sverige och i framtiden hoppas Bengt att alla som köper snus och nikotinportioner i butik ska få följdfrågan “vanlig eller Stingfree?”.

IMG_8896